2011-03-18 18:03:54

Preizner i Szokaluk piłkarzami Siarki Tarnobrzeg

Tomasz Preizner i Paweł Szokaluk zostali piłkarzami Siarki Tarnobrzeg. Dziś odbyła się oficjalna prezentacja nowych graczy.
 
Nowi piłkarze Siarki Tarnobrzeg pomocnik Tomasz Preizner i bramkarz Paweł Szokaluk zostali oficjalnie zaprezentowani podczas konferencji prasowej, w trakcie której odebrali z rąk Prezesa KS Siarka klubowe koszulki.

Obaj piłkarze maja po 20 lat i zostali wypożyczeni na okres pół roku. Paweł Szokaluk jest wychowankiem Sparty Rejowiec Fabryczny, ma za sobą m.in treningi w szkółce bramkarskiej w Szamotułach. W poprzednim sezonie bronił barw Pogoni Lwówek.
 
Tomasz Preizner jest wychowankiem Lechii Gdansk. W barwach gdańskiego klubu wystepował w drużynie Młodej Ekstraklasy. Ostatnim jego klubem była niemiecka TSV Germania Windeck.

- Miło mi powitac nowych zawodników. Wierze ze dobrze zaaklimatyzowali sie w Tarnobrzegu i ich talent bedzie miał tutaj mozliwosc ewolucji. Jestesmy po solidnie i sumiennie przepracowanym okresie przygotowawczym. Z nadzieja i optymizmem patrzymy na runde wiosenna. Naszym celem jest zdrowa, sportowa rywalizacja i walka o trzy punkty w kazdym meczu – mówił prezes KS Siarka Grzegorz Ciszewski.

- Mam nadzieje, ze bede grac lub przynajmniej rywalizowac o miejsce w bramce z dotychczasowym numerem jeden Siarki Łukaszem Cwiczakiem – powiedział Paweł Szokaluk.

- Mam nadzieje, ze przyczynie sie do tego, aby klub zakonczył sezon w górnej czesci tabeli, a byc moze awansował do drugiej ligi. Mam takze nadzieje, ze bede wzmocnieniem dla tej druzyny – dodał Tomasz Preizner.
 
źródło: Siarka Tarnobrzeg

Komentarze

Skomentuj przez Facebook

Skomentuj bez logowania

Komentarze: 1

Rozwiąż działanie =

ziomek 2011-03-18 19:21:24 0 0

taaa huja Łuki nie popusci :D

Redakcja portalu podkarpacieLIVE nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za treść komentarzy. Każdy użytkownik reprezentuje własne poglądy i opinie biorąc pełną odpowiedzialność za ich publikację.

Czytaj następny news zamknij

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem