2011-02-20 22:02:29

Łaciok i Fryc oficjalnie w Partyzancie Targowiska

Artur Łaciok i Patryk Fryc zostali oficjalnie nowymi zawodnikami Partyzanta Targowiska. Bliski transferu do trzecioligowca jest też piłkarz Kolejarza Stróże.

Artur Łaciok ma 22 lata i jest wychowankiem GKS-u Jastrzębie. Gra na pozycji napastnika lub jako ofensywny pomocnik. Jesienią reprezentował barwy II-ligowych Czarnych Żagań (15 spotkań / 3 bramki), natomiast wczesniej w drugoligowym wówczas GKS Jastrzębie (32 / 5).

Patryk Fryc ma niespełna 18 lat, a za sobą występy w reprezentant Polski do lat 17. Jest wychowankiem Wilgi Widełka, z której trafił do juniorskiej drużyny Kolbuszowianki, a następnie Stali Mielec. Gra w formacji obrony, lecz w spotkaniach sparingowych Partyzanta Mirosław Kalita ustawiał go jako defensywnego pomocnika. W rundzie jesiennej w barwach Stali Mielec rozegrał 13 spotkań.

Kontrakty z Łaciokiem i Frycem to prawdopodobnie nie koniec wzmocnień. Z drużyną trenuje piłkarz pierwszoligowego Kolejarza Stróże 21-letni napastnik Paweł Kozub. Zagrał 90 minut w sobotnim meczu kontrolnym przeciwko Czarnym Jasło i prawdopodobnie uda się razem z zespołem w poniedziałek na tygodniowy obóz do Myślenic.

W trakcie obozu Partyzant rozegra trzy spotkania kontrolne. Na początek we wtorek przeciwnikiem będzie czwartoligowa Limanovią Limanowa. W czwartek rywalem podopiecznych Mirosława Kality będzie występujący w II lidze wschodniej Okocimski Brzesko, natomiast na zakończenie obozu w drodze powrotnej w Dębicy sparingpartnerem ma być drużyna Rzemieślnika Pilzno.

Niewykluczone, że prócz Kozuba w trakcie obozu pojawią się kolejni testowani piłkarze.

źródło: partyzant54.futbolowo.pl / własne / Super Nowości / 90minut.pl


Komentarze

Skomentuj przez Facebook

Skomentuj bez logowania

Komentarze: 0

Rozwiąż działanie =

Redakcja portalu podkarpacieLIVE nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za treść komentarzy. Każdy użytkownik reprezentuje własne poglądy i opinie biorąc pełną odpowiedzialność za ich publikację.

Czytaj następny news zamknij

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem