2023-03-04 10:12:09

Kadra Chełmianki Chełm na rundę wiosenną sezonu 2022/23

 Chełmianka Chełm już jutro wznowi ligowe rozgrywki. W przerwie zimowej doszło do sporych zmian kadrowych. Zobaczcie, jak teraz prezentuje się drużyna na rundę wiosenną. 
 
Chełmianka Chełm po rundzie jesiennej uplasowała się na 10 miejscu z dorobkiem 19 punktów. Złożyło się na to 5 zwycięstw, 4 remisy i 8 porażek. Rundę wiosenną podopieczni Artura Bożyka rozpocznął od meczu z Podlasiem Biała Podlaska.
 
Podczas przerwy zimowej w drużynie Chełmianki doszło do sporych zmian kadrowych. Do drużyny dołączyło aż 9 zawodników: Krystian Mroczek (Victoria Żmudż), Sebastian Ciołek (Wisła Sandomierz), Dawid Gierała (Gryf Gmina Zamość), Przemysław Zbiciak (Motor II Lublin), Karol Futa (Lublinianka), Sergiy Kulynych (bez klubu), Oleg Marchuk (FC Buxoro), Adam Nowak (Lechia Tomaszów Mazowiecki) i Jakub Kotko (Górnik II Zabrze).
 
Natomiast ośmiu piłkarzy pożegnało się z trzecioligowcem: Grzegorz Bonin (Granica Lubycza Królewska), Michał Budzyński (Granica Lubycza Królewska), Dominik Brzozowski (Stal Brzeg), Bartłomiej Panas (Gryfa Gmina Zamość), Bartosz Janiszek (Avia Świdnik), Mateusz Chwedoruk i Kacper Wiatrak (Radomiak Radom).
 
Doszło również do zmiany na stanowisku szkoleniowca, Artur Bożyk zastąpił Tomasza Złomańczuka. 

Kadra Chełmianki Chełm na rundę wiosenną sezonu 2022/23:

Bramkarze: Sebastian Ciołek, Jakub Grzywaczewski, Szymon Dadas
 
Obrońcy: Karol Futa, Przemysław Zbiciak, Jakub Kotko, Sergiy Kulynych, Vladyslav Bobrov, Oskar Szczodry, Patryk Błaszczuk
 
Pomocnicy: Piotr Piekarski, Dominik Stępień, Jakub Bednara, Patryk Czułowski, Oleg Marchuk, Paweł Perdun, Michał Gradz, Krystian Wójcik, Adam Nowak, Dawid Gierała, Krystian Mroczek
 
Napastnicy: Jakub Knap, Mateusz Szwed, Paweł Myśliwiecki, Oliwier Konojacki
 

Komentarze

Komentarze: 0

Rozwiąż działanie =

Redakcja portalu podkarpacieLIVE nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za treść komentarzy. Każdy użytkownik reprezentuje własne poglądy i opinie biorąc pełną odpowiedzialność za ich publikację.

Czytaj następny news zamknij