2012-02-18 20:55:09

Piotr Marek piłkarzem Stali Mielec

22-letni pomocnik Piotr Marek wraca do Stali Mielec. Piłkarz w nadchodzącej rundzie będzie występował w drużynie Romana Gruszeckiego.
 
Wychowanek Stali Mielec Piotr Marek to trzeci zawodnik, który wzmocni klub w przerwie zimowej. Wcześniej warunki kontraktów uzgodnili Damian Jędryka i Sebastian Łętocha.
 
Piłkarz, któremu przyglądała się ostatnio zarówno Stal Rzeszów, jak i Siarka Tarnobrzeg, zagrał w sparingu mielczan z Unią Tarnów i szybko dogadał się z klubem.
 
Piotr Marek jest wychowankiem Stali. Po odejści z Mielca występował chwilę w B-klasowych Błękitnych Jaślany, a następnie wyjechał do Francji, gdzie był testowany m.in. w AJ AuxerreRed Star Paris.
 
W Stali Mielec grał będzie prawdopodobnie również napastnik Michał Pruchnik (ostatnio Lechia Gdańsk ME), który pojechał do Gdańska załatwiać formalności.
 
Nic nie wyjdzie prawdopodobnie z transferu Mariusz Korzępy (również Lechia Gdańsk), który opuścił Mielec i będzie próbował sił w Siarce Tarnobrzeg w barwach której wystąpił w dzisiejszym sparingu z Juvenią Starachowice.
 
Z klubu dejść może napastnik Damian Buczyński, który prawdopodobnie przejdzie do piątoligowej Kolbuszowianki Kolbuszowa. Klub opuścili już obrońca Rafał Pydych i pomocnik Kamil Tułacz, którzy nie zgodzili się na warunki zaoferowane im przez nowy zarząd.
 
Jak informuje portal "Hej Mielec" dość nieoczekiwanie pojawiła się szansa na pozostanie w Stali Daniela Góry. Właściciel karty zawodniczej piłkarza nie zdecydował jeszcze o definitywnym przejściu gracza do Resovii - działacze mieleckiego klubu będą starać się sprowadzić zawodnika spowrotem do Mielca.
 
źródlo: stalmielec.com / hej.mielec.pl

Czytaj także

Komentarze

Skomentuj przez Facebook

Skomentuj bez logowania

Komentarze: 0

Rozwiąż działanie =

Redakcja portalu podkarpacieLIVE nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za treść komentarzy. Każdy użytkownik reprezentuje własne poglądy i opinie biorąc pełną odpowiedzialność za ich publikację.

Czytaj następny news zamknij

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem